Hikmet elini uzatıp saclarını okşamak, kolunu boynuna dolayıp uzulmemesini soylemek istiyordu. Ah bunu yapabilseydi! Oğrencisi olan nice genc kızdan, nice izler buluyordu Aylin’de. Duygulandı: Mutlulukla sıkıntı ic ice gecmişti. Ona soyleyemedikleriyle daralan ici cenesini kilitlemişti iyice. Onceleri daha cok konuşurdu onun yanında. Son haftalarda ağzını sıkı tutması gerektiğini anlamıştı. Her an, her şeyi berbat edebilirdi.

Edebiyat oğretmenliğinden emekli olduktan sonra duzeltmenlik yapan, okuma gruplarında vakit gecirip hayatını da duzeltmeye calışan Hikmet, namı diğer Atac Abi… Cebinde taşıdığı konyağı mesai boyunca yudum yudum tuketen, kendini tuketmemek icin de Hikmet’e sığınan bankacı Aylin… Ne kadar tuhaf olabilir ki iki kişi arasındaki bu ilişki? Abi ile kardeş, Âşık ile maşuka, veyahut iki sıkı dost arasında salınıp duran bir sarkacı anlatıyor Kemal Selcuk.

Ruyadaki Kadın tek başınalıktan baş başalığa, oradan da kalabalıklara gecişin romanı.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Ruyadaki Kadın Yazar: Kemal Selcuk Yayınevi: İletişim Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789750522987