Bu kez seninle İstanbul'u ve İstanbul'daki seni, beni yaşıyoruz. Yolculuğumuzun tanıkları var bu defa. İstanbullular ve İstanbul'da yaşayanlar... Zengini, yoksulu, Kurdu, Alevisi, muhafazakÂrı marjinali, Ermenisi, Rumu, Musevisi... Onlarca renk, onlarca doku... Bu satırlar, bazılarının utopya dediğinin kucuk bir yansımasının, umudunun romanını yaratıyor. Birarada yaşayabilmenin hikÂyesini... İstanbul'un sokaklarına karışırken senin, benim, yaşamlarımızın, aşklarımızın, icimizde kalanların, hayallerimizin, korkularımızın, umutlarımızın, yalnızlığımızın, hayat koşuşturmamızın, yeni binyılın insanlarının gel-gitlerinin arasında dolaşıyoruz. İstanbul, Turkiye, dunya, “sen”sin, “ben”im, “biz”iz... İnandığım tek gercek bu.
İstanbul oyle bir şehir ki; hicbir kitap seni bu şehir kadar besleyemeyecek, hicbir muzik ruhunu bu kadar dolduramayacak, hicbir oğreti sana bu kadar yakın gerce (ci) gelemeyecek, hicbir koku bu kadar zihninde yer edemeyecek... Ben sadece bir nefes cektim icime dolu dolu... Şimdi o nefesi, sayfalara bırakıp, seninle paylaşıyorum...

(Tanıtım Bulteninden)

Yayın Yonetmeni: Arzu Sandal
Editor: Suat Hayri Kucuk

Kitap Adı: Bir Nefes İstanbul Yazar: Aret Vartanyan Yayınevi: A7 Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052191002