Yaraları iyi eden onları gormektir. Yuzleşmektir. Yaralarına isimlerini soylemektir. Yalnızca demokrasileri değil, kalpleri de incitir darbe. Sokakları, caddeleri, evleri, okulları, koşedeki simitciyi, sokağın kedisini, insanı yabancılaştırır kendi kendine. Renklerin parlaklığını alır, umitleri suskunlaştırır.

Sizin kalbinizi neresinden kırdı darbe, darbeler ve darbe girişimleri?

On iki edebiyatcı kalemlerine yukleyip iyileşme yoluna doktuler kelimelerini. Taşları, guvercinleri, kopruleri, hevesleri, duaları, beklemeleri saydılar tek tek, yaraları onarma niyetine...

Ah gundelik yaşamın kutsallığı!

Onun uzerine yemin ederim ki daha once de bolmeye calıştılar kitaplığımı. Şimdi yeni bir kitaplık yapıyorum. Kitaplıklar kucule kucule buyur, bolune değil. Bir kısmı bu evde, diğer kısmı daha kucuk olan diğer eve... Bu gece ertelemek zorunda kaldım taşınmayı. Burada biraz daha kalmalıyım. Annem uyuyor. Olup bitenden sonra nasıl oyku yazılır bilmiyorum, zihnimi toparlamalıyım, bir oyku cıkarmalıyım. Bunları duşunerek, perdeyi araladığımda guvercinlerle kedilerin koyun koyuna uyuduğunu gordum sabah. Şimdi onlar boyle uyurken, ben nasıl uyurum. Uykularının nobetlerini tutmalıyım.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 88

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Erdem Yayınları
Kitap Adı: Yekpare Demokrasi - Darbe Oykuleri Yazar: Kolektif Yayınevi: Erdem Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786053497684