Turk edebiyatı nasihat-nÂme turu bakımından oldukca zengin bir edebiyattır. Atalarımız insan eğitimine cok onem verdiği icin bu sahada bir hayli eser kaleme almışlardır. Şuphesiz bunda İslÂm'ın nasihata verdiği onem ve Hz. Peygamber'in "Din nasihattir." hadisi onemli rol oynamıştır. Biz de hem yeni nesillerin bu eserlerden istifÂde etmesi hem de edebiyatımızda hak ettiği değeri bulamadığını duşunduğumuz Sıdkî Baba'nın Nasihat-nÂme-i Sıdkî adlı eserini inceleyip bilim Âleminin hizmetine sunmak gayesiyle boyle bir calışma yapmayı uygun gorduk.
Nasihat-nÂme-i Sıdkî, 19. yuzyılda kaleme alınmış az sayıdaki nasihat-nÂmelerden birisidir. Bir Alevi-Bektaşi şairi olan Sıdkî Baba tarafından 1894 yılında Anadolu coğrafyasında yazılmıştır. Mesnevi nazım şekliyle oluşturulmuş eserinde Sıdkî Baba, tasavvuf erbÂbının gecmesi gereken "dort kapı-kırk makam" uzerinde durarak sÂliklere bazı dinî ve tasavvufî oğutlerde bulunur. Eser bÂblar şeklinde oluşmuş olup her bÂb da kendi icerisinde ceşitli bolumlere ayrılmıştır. İcinde cok sayıda Âyet ve hadis bulunduran nasihat-nÂmenin toplam beyit sayısı ise bin dort yuz elli dorttur.
(Tanıtım Bulteninden)



Sayfa Sayısı: 226

Baskı Yılı: 2016


Dili: Turkce
Yayınevi: Komen Yayınları
Kitap Adı: Nasihat-name-i Sıdkı Yazar: Sıdkı Baba Hazırlayan: Halil Sercan Koşik Yayınevi: Komen Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786055184827