Bir hayal uğruna, bir 'dunya' değişti; Pek uzaklardaki bir ıssız galaksinin merkezlerinde, Adalberta diye bir gezegen hayal ettim; oyle bir yerdi ki, uzerinde yaşayanların 'gece'den anladıkları, biricik yıldızları Aldebaran'ın onları hic terk etmeyen ışığının, sabah'a dek azalıp, buruşup buzulmesinden ibaretti. Halklar, yılı 10 aya, ayı 10 haftaya, haftayı 10 gune, gunu 10 saate, saati 100 dakikaya, dakikayı 100 saniyeye, saniyeyi 100 saliseye, 33 harflik bir alfabeyle ayırmak suretiyle mevcutlardı. Ve zamanı olcmeye bile curet eden bu varlıkların en onemli kusurları, once 'olumlu', sonra 'insan' olmaktı - o kadar ki, taptıkları Tek bir kadına, Tanrıca'larına bile, yeri geldi isyan ettiler, yeri geldi boyun eğdiler. Velhasıl, ondalık sisteme kafa yormalarının sebebi de, Tanrıca'larının yarattığı doğaya, omurlerine karşı galip gelememeleriydi...Koskoca bir okyanusun cepecevre kucakladığı tek bir sahanlıktaki tek bir kıtada hayat bulan iki Kraliceliğe goreydi her şey. Aynıya yakın boylamlar uzerinde kurulmuş iki başkentin arasındaki akıl almaz mesafeyle belirlenen mevsimlerde, kadınların, diğer cinse, 'erkeklere' karşı, ilahî, hukukî, fiilî ve tabii imtiyazları goze carpacaktı oraya her baktığımda. Cunku erkekler, doğmaya ettikleri lanetleri, surdukleri aciz yaşamla pişirip yemekten semirmiş; kadınlar ise, gokte fazlaca yalın kaldıklarını duşunurken, Tanrıca'larıyla şereflendirilmişlerdi...Kafalarını kaldırıp izleyecek başka bir yıldız bulamazlardı semalarında; zira, o iri furuc, evren boyunca, bomboştu: Ben gelmesem, Tanrıca'larının oyun bahcesinde, yapayalnız kalacaklardı
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 655

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Gece Kitaplığı
Kitap Adı: Karo Kızı Yazar: Orhan Efe Ozenc Yayınevi: Gece Kitaplığı İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786051805252