Bir kadının, 'Hayat bu yolu yurumemi ve tercihlerimi sorgulamamı istedi. Yurudum, sorular sordum, duşundum, oğrendim, buyudum, değiştim. Sevmenin ve sevilmenin ne olduğunu, şu hayattaki en onemli şeyin sevgi olduğunu, doğruyu kendim duşunup sorgulayarak bulmam gerektiğini oğrendim. Ondan once kendimi mutlu sanırdım. Bir sus havuzuna bırakılmış kuğu gibi nerede olduğumu, niye burada olduğumu sorgulamadan, oğretildiği gibi hep aynı yerde yuzer dururdum. Sebepsiz, amacsız, şuursuz bir şekilde oğretilen hayatın tekrarında sıkışıp kalmışlığımın farkında bile değildim. Bana takılan at gozluğumu, tatminkÂrlığımla sıvayıp, tozpembeye boyamıştım. Herkesin gozunu kor eden aşk benim gozumu acınca, ilk iş o gozluğu cıkardım. Once gozlerim kamaştı ama cabuk alıştım. Ayağıma dikenler battı elbet, yoruldum da bu yolda. Ama vazgecmedim. Ben sevmeyi ve yaşadığım duygular icin hayata teşekkur etmeyi sectim.
Ben onunla bir hayali yaşıyorum sanmıştım.
Ruyadayım sanmıştım.
Meğer o benim uyanışımmış.
Sonradan oğrendim,' dediği, Derin ve Deniz'in anne, baba, eş, evlat, kadın, erkek, tum sıfatlarından soyunup uzerlerine aşkı giyerek, eğri bir gemiyle cıktıkları seferin duşunduren, sorgulatan hikÂyesi...
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 400
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Dokuz Yayınları
Kitap Adı: Tum Yollarım Sana Cıkıyor Yazar: Ayşen Ilgın Sayfa Tasarımı: Ayhan Aslan Kapak Tasarımı: Orbay Orhan Emre Yayınevi: Dokuz Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786054737864