Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
20. yuzyıl Alman edebiyatının en onemli isimlerinden biri olan Hans Fallada’nın, 1928 Almanya’sının fotoğrafını ceken Koyluler, Kodamanlar ve Bombalar romanı, Buyuk Buhran doneminde iyice yukselen vergilerin ateşlediği bir toplumsal ayaklanmayı ve bu durumu kullanan siyasi komployu konu alıyor. Fallada, Almanya’nın kucuk bir kentinde yaşanan olaylar ışığında, ulkeyi adım adım Hitler’in ellerine bırakan koşulların, siyasiler, basın, işci ve koylu temsilcileri sacayağında nasıl hazırlandığını, benzersiz bir gerceklik duygusuyla dile getiriyor.
Fallada, “herkesin herkesle savaşını” anlatmakta o denli usta ki, o kucuk kentte elbirliğiyle hazırlanan komplonun tum aktorleri; basının siyasilerle işbirliği icinde olduğu, rakip gibi gorunen gazetelerin el altından aynı patrona calıştığı, boylece yapılan kontrollu muhalefetle kitlelerin ofkesinin yatıştırıldığı ya da tahrik edildiği, Nazilerin parti arkadaşlarından, Kızılların yoldaşlarından şuphelendiği bu guvensiz ve provokasyona acık ortam bugun de gecerliğini surduruyor.
“Bu kadar gercekci, bu kadar durustce, hayata bu kadar yakın yazdığı icin Fallada ovguyu hak ediyor.”
-HERMANN HESSE-
Kitap Adı: Koyluler Kodamanlar ve Bombalar Yazar: Hans Fallada Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786051852454