Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)

Daha annesinin karnındayken İran Devrimi’nin ilk saatlerine tanıklık ediyor Maryam. Altı yıl sonra, annesiyle birlikte, Paris’te surgunde olan babasının yanına gocuyor.
Birbirine eklemlenen ilk anıları eşliğinde, Maryam ulkesinden ayrılmasını, ailesinden uzaklaşmasını, komunist anne babasının buyruğu uzerine Tahran’daki cocuklara verilen oyuncaklarının ellerinden kayıp gidişini, Fransızca oğrenmek adına Farscasının giderek silinmesini, yıllar yıllar boyunca toprağa gomduğu anadilini anlatıyor.
Bir fabl tadında olduğu kadar, bir gunluk olarak da okunabilecek bu şiirsel anlatıda Maryam Madjidi, ince bir mizah ve samimiyetle, koklerinin bir yuk, sığındığı bir kale, sosyalleşme aracı, hatta baştan cıkarma silahı olabilmesinin oykusunu dile getiriyor.
“Ben bir ağac değilim, koklerim yok benim.”

Katkıda Bulunanlar : Munir Ustun , Başak Kılıc , Harun Tan , Adem Şenel

Kitap Adı: Marx ve Oyuncak Bebek Yazar: Maryam Madjdi Cevirmen: Barış Tut Yayınevi: Profil Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Orijinal Dili: Fransızca Orijinal Adı: Marx Et La Poupée Barkod: 9789759969769