Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)

“Aslında herkes oyun oynar. Kılığına girdiği, gorunmeye calıştığı kişi ile oz beni arasında cıkar uyumu bulunduğu surece, oyun oynadığını ayrımsamaz bile insan. Uyum bozulunca da, hemen ic catışması başlar ve kişi yeni bir oyuncu kimliği kazanıncaya kadar, kendi kendisiyle baş başa kalmanın sancısını ceker. Gercek oyuncu, bu turlu oyunların ustune cıkabilen, oyunu oyun icinde oynayan, bundan zevk alan kimsedir.”
Yapıtlarında benzersiz psikolojik cozumlemeler gercekleştiren Erhan Bener, Oyuncu’da cok katmanlı bir roman kurgusu ortaya koyar. Otobiyografik ozellikler taşıyan Oyuncu’nun başkarakteri Kerim Turgut bir yazardır ve Oyuncu adlı romanını yazmaktadır. Bu roman icinde roman, Erhan Bener’in yaşamından izler taşıyan bir rotada, yazarın calkantılı ic dunyasının yanısıra Turkiye’nin hem siyasi hem entelektuel ortamının da cesur bir analizini sunmaktadır.
“Erhan Bener’in roman sanatı edebiyat tarihimiz acısından değerlendirilirken vurgulanması gereken bir nokta, onun cağdaş Turk romanındaki bircok modern anlatım ozelliklerinin onculerinden olduğudur…”
- Gursel Aytac -
“Oyuncu bir sanatcı romanı olmasının yanısıra aynı zamanda bir hesaplaşmanın da romanı. Kerim Turgut karakteri aracılığıyla kendisine de eleştirel yaklaşan Erhan Bener aslında başta yakınları, oyuncu kimliği ve edebiyat dunyası ve daha genel anlamda ulkenin duşunsel iklimi olmak uzere pek cok şeyle hesaplaşmış, hatta bu romanıyla hesabı kapatmış da diyebiliriz.”
- Betul Mutlu -

Yayına Hazırlayan : Didem Unal
Kapak Tasarım: Emir Tali

Kitap Adı: Oyuncu Yazar: Erhan Bener Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786051852539