Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)

Bu kitabın yayınlanmasının amacı; ozellikle oğrenim hayatındaki genclere, genc akademisyenlere ve toplumun her kesimindeki calışan insanlara, gercek hayatın icinden bir ornek sunmaktır. İkinci Dunya Savaşı’nın sıkıntılı ve yokluk doneminden itibaren, yaşanan bir hayatın akışını, daha acık bir ifadeyle; eczacı cıraklığından, profesorluğe giden yolda, başarılı calışmalarıyla, universite oğretim uyeliğine kadar erişen yazarın, gercek yaşam oykusunu anlatmaktır.
Bu yaşamda; yer aldığı Afyon, Diyarbakır, İzmir, İstanbul, Ankara ve Konya gunlerini, Kıbrıs olaylarının başlangıcını, ulke icin onemli kimi kırsal kalkınma projelerini, gorevli gittiği on dort yabancı ulke hakkındaki gozlem ve izlenimlerini, Eğirdir Dağ Ve Komando Okulu’ndaki askerlik yaşamını, universite oğretimine katkılarını ve oğrencilerle ilişkilerini okurken; ote yandan, hasta bir koca ile uc cocuğuna bakmak zorunda kalan fedakÂr bir annenin, tukenmez sabır ve cesaretini izleyeceksiniz. Sadece dini eğitim almasına karşın, cocuklarını daima cağdaş eğitime yonlendiren bir Cumhuriyet kadınını tanımış olacaksınız.

Kitap Adı: Zor Bir Yaşamdan Mutluluğa Acılan Kapı Yazar: Bahri Cevik Yayınevi: İkinci Adam Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786053062646