Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
“Turkuleri seviyor musunuz? Cekmediği acının turkusunu yakmayan, bozkırdan yukselen sesiyle yalan dunyanın fiyakasını bozan Neşet Usta’nın hikÂyesini biliyor musunuz?”
“Yirmi beş yaşımdayken ilk kez kamera karşısına gectim. Oncesinde manifaturacılık, gureş, kayak, futbol ile ilgilendim. Yıllar sonra, bir soru her şeyi ozetler mi? Sevgi mi, emek mi?”
“Bana sinemanın Tacsız Kral’ı diyorlar. Peki siz benim Hollywood maceramı duydunuz mu?”
“Muziği, gorunuşu, hayat oğretisi ile herkesin gonlunde taht kuran Barış Manco, şarkılarında neden sıklıkla olumden bahseder?”
Elinizde tuttuğunuz bu kitap zamanı ve mekÂnı unutacağınız keyifli bir yolculuğa davet ediyor. Ahmet Erbil’in kaleminin rotasında kurgulanan, cıktıkları yolda kendi izlerini bırakan insanların ilham veren hikÂyelerine şahitlik edeceksiniz. İz: Portreler Vesaire ile Nef’i, Seyrani, Âşık Mehmed, Ahmet Vefik Paşa, Rahmizade Bahaeddin Bey, Bob Marley, Ahmet Mithat Efendi, Doktor Omer Besim Paşa, Charlotte Bronte, Ahmet Mekin, Neşet Ertaş, Ayhan Işık, André Kertész, Fuat Uzkınay, William Butler Yeats, Şener Şen ve Barış Manco’nun cıktıkları yollarda bıraktıkları değerli izleri takip edeceksiniz. Sonrası mı? Sonrası size kalmış, cunku yola cıkmak iz bırakmanın ilk adımıdır.
Genel Yayın Yonetmeni : Burak Aksak
Editor : Buşra Hacısalihoğlu
Kapak ve İc Tasarım : Songul Karakoc
Duzelti: Mehmet Ozer - İnci Aksak
Kitap Adı: İz: Portreler Vesaire Yazar: Ahmet Erbil Yayınevi: Kusurat Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786056785924