“...Ben buyurken ‘şairler olmez’ dediler bana.
Okudum şiirlerini Nazım’ın, Orhan’ın, Attila’nın ve daha nicesinin... Baktım gercekten de olmemişler. İstanbul’da bir parkta gorduğum bustlerinden cok daha canlı sozleri hepsinin, nasıl da soylemişler. Anladım ki şairler hep yara almış hayattan, hicbirinin tuzu kuru değil, hepsi bir mucadele vermiş aşka, hayata, haksızlıklara karşı. Bulutu, ağacı, ciceği olmayan memleket yok yeryuzunde, şairi olmayan da, unutma...
Butun şairler gazidir madalyası olmayan.
O guzelim dizelerin odulu sadece ve sadece senin gonulundur.
O gonulune birkac dize sığdırabilsem, daha ne isterim?...”

Yaş ve zaman ikilemi ve de tuketimlerindeki hoyratlık. Elif hanım bir bardak cay ve bir parca şeker ile o acımasız yanlızlığa oyle bir isyan koymuş ki, benim de katılmamam mumkun değildi.
"Seni seviyorum, lutfen yarım şeker"
- Cahit Berkay -

Herkesin bir hikÂyesi vardır şiire donuşemez. Her şiirin bir hikÂyesi vardır, anlatmaya kalksan hikÂye olmaz... Elif yeryuzundeki tum hikÂyeleri şiire donuşturebiliyor cunku sihirli bir sozluğu var, kalp harfleriyle yazıp, ruh muziğiyle soyluyor. İllÂki okumalı. İcinden biri de zaten sizin hikÂyeniz.
- Ayşenur Yazıcı -

Elif Şebnem Akal, “Elektronik ortam” kavramının şiiri icine aldığı surece yakından tanıklık etmiş bir şair... Aslında tum bir donemi Elif Şebnem’in yaşadıkları uzerinden acıklamak dahi mumkun... “Caya kac şeker” demenin toplumun tum kesimlerinde karşılık bulması da başlı başına bir şiir olayı... Her kultur, gelir ve yaş grubundan insanı etkisi altına alabilen bir metin oluşturmanın sırrını bir kitapta herkesle paylaştığı icin teşekkur borcluyuz kendisine...
- İsmail Cem Doğru -

Kitap Adı: Caya Kac Şeker Yazar: Elif Şebnem Akal Beste: Cahit Berkay Yayınevi: Ceres Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13.5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786054910854