“Bu kitap tarihe bırakılmış bir belge, bir tanıklıktır. 12 Eylul doneminde Ankara DAL veya İstanbul Gayrettepe'den gecen herkes Suleyman Toklu efsanesini duymuştur. Sebahattin Selim Erhan her ceşit işkencecinin/sorgucunun pes ettiği bu inanılmaz sureci kaleme alırken, olayı bize bir kahramanlık hikayesi olarak sunmuyor. Her şeyden once bu benzersiz sureci butun ayrıntıları ile hikayeleştirirken olayın her iki tarafını da anlamaya/anlamlandırmaya/anlatmaya calışıyor. Ayrıca bu surece giden yolu, bu direncin kaynakları olarak ele alıyor ve boylece resmi tam olarak anlamamızı sağlıyor. Suleyman'ın kendisini vuran "solcuları" cok iyi tanımasına rağmen polislere ısrarla "beni vuranları tanımıyorum" diye ifade vermesi ve bunun icin ilaveten gorduğu işkencelerin anlatıldığı bolum ise kitabın insanı alt ust eden mustesna satırları arasında.
Yaşandığını bilmesek inanılması zor bir hikaye. Ama gercek, ama ibretlik, ama mutlaka kayda gecmelik.
Daha once kendi hikayesini anlattığı ‘’Yine Kazacağız Yine Kacacağız’’ ve Karadeniz’in Zemheri Cocukları’’ adlı iki kitabını buyuk bir ilgiyle okuduğumuz Sebahattin Selim Erhan aynı yetkinlikle arkadaşını anlatıyor.”
-Murat Gultekingil-
’’Bazı insanlarla aynı cağda yaşamak gurur verir; bazılarıyla ise aynı zaman diliminde, aynı ortamlarda olmak, hatta onları tanımak gurur, haysiyet kazandırır. Suleyman Toklu benim icin, bizim icin boyle bir değer’dir; efsanesi yarınlara ışık tutacaktır…”
-Ahmet Telli-
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: 92. Gun Yazar: Sebahattin Selim Erhan Yayınevi: Dipnot Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x20 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786054878895