Bu kitap, Edgar Allan Poe’nun “Kuzgun” isimli unlu şiirinin yeni ve guclu bir cevirisi ile Poe’nun “Kuzgun”un yazılma surecini anlattığı “Yazı Sanatının Felsefesi” isimli metnini bir araya getiriyor. Bu yeni “Kuzgun” cevirisi, ozgun şiire bir Turkce sad kazandırma cabasının urunu aynı zamanda.

“Kuzgun” fikri bana cok uygun gelmişti. Bu uğursuz kuş, yaklaşık yuz dizeden oluşan bu huzunlu şiirimdeki her kıtanın sonunda, “nevermore” sozcuğunu tekduze bir bicimde yineleyecekti. Şiirde ilke edindiğim mukemmellik ve kusursuzluk amacını hic gozden kacırmadan, “Elemle karşılanan ve insanlığı derin kedere boğan en buyuk evrensel acı ne olabilir?” diye sordum kendime. Cevabım “olum” oldu. Daha sonra “Bu huzunlu konu ne zaman en yoğun şiirselliğe ulaşır?” sorusunu kendime yonelttim. Daha once uzun uzun acıkladığım gibi yanıtım aşikÂrdı: “Guzellik ve Olum yan yana geldiği zaman.” Guzel bir kadının olumu hic kuşkusuz dunyanın en şiirsel konusuydu ve bu huznu dile getirmek ancak sevgilisini yitirmiş bir Âşığın dudaklarına yakışabilirdi...

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Kuzgun Yazar: Edgar Allan Poe Kapak: Emir Tali Cevirmen: Oğuz Baykara Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5x19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Medya Cinsi: Ciltli Barkod: 9786051851433