“Toprakta gezen golgeme toprak cekilince, Gunler şu heyûlÂyı da er gec silecektir. Rahmetle anılmak… Ebediyet budur, amma; Sessiz yaşadım, kim, beni nerden bilecektir?” Ahlak Âbidesi merhum Mehmet Akif boyle dile getirmiş sessizliğini ve kimsesizliğini. Bu eserde yer alan şahsiyetler, Akif misali, gosterişten ÂzÂde, yerel ve sessiz yaşayan/yaşamış olan hocalardır. Onlar, koku tarihin derinliklerinde, dalları goklerde bulunan bir inancı, geleneği, tarihi sonraki nesillere en guzel şekilde aktarmanın mucadelesini vermişlerdir. Yetişen nesiller onlara bakarak yon bulmaya calışmış, fırtınalı ortamlarda o limanlara sığınmışlardır. Onlar, taze dimağlara, her daim lazım olan bilgiyi ve onun uygulama bicimini, hurmeti, mahabbeti ve insan olmayı oğretmişlerdir. Mutevazı olanı Allah yuceltirmiş. Mehmet Akif unutulmadı, bu milletin sînesinde taht kurdu. Aynı yolda yuruyenler de unutulmasın temennisiyle….
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Gecmişin Golgesinde Yazar: Ahmet Capku Yayınevi: Kayıhan Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786059669160