“...Sahnede Carmen en unlu aryasını okuyordu. Sanatcı kimdi bilmem. Ama oyle şişmandı ki, bir ara rol icabı kendini yere atınca ‘Eyvah, şimdi nasıl kalkacak kadıncağız?’ dedim. Neyse, şarkısını bitirirken ağır ağır doğruldu ve kalkabildi ayağa. Sonra başkaları da şarkı soylemeye başladı.Opera dinlemeyi cok severim. Hele de Carmen! Ama o gun kendimi doğru durust veremiyordum, sahnede oynanan oyuna. Cunku aklım hep, sahnenin tepesinde, yan tarafta herkesin belki de hic dikkat etmediği ışıktaydı. Gozumu alamıyordum bir turlu o ışıktan...”
Nihal Guvenli yıllardır yazıyor ama bugune kadar, yazdıklarını yayınlamadı.Once eğitimci, psikolog, daha sonra antikacı olarak gecirdiği omru boyunca bazen komik bazen acıklı kedi oykuleri, bazen genclerle calışırken edindiği deneyimlerle, cocuk ve genclerle iletişim uzerine, metinler yazdı.Son yıllarda kısa oykuler yazmakta.İlk oyku kitabı Murdum Renkli Elbiseler’de, kahramanlar coğunlukla, ergenler, genc kızlar, genc ve yaşlı kadınlar.80’li yılların bunalımlı gunlerinde bir genc kadının opera izlerken kurguladığı fantastik dunya.’60’lı yıllarda, bir Boğazici koyunde, bir Rum genci ve Turk kızının platonik aşk hikayesi...Saatlerde, hızla gelip gecen yıllarda oluşan, değişimler...İki cocukluk arkadaşının, yıllar sonra savruldukları yerlerde, değişik konumlarda karşılaşması.Biraz ironik ama yalın bir dille anlatılıyor...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Murdum Renkli Elbiseler Yazar: Nihal Guvenli Yayınevi: Ceres Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5x21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786054910960