Kalbimin Heyecan Pusulasının Şaştığı Gun, Bedenimin O Kucuk Sokakta Fırtınaya Kapıldığı Gundur.

Bir mahkeme salonunun hem tanık hem de sanık koltuğunda oturan bir kadın: Yvonne Carmichael. Diğer sanık koltuğunda ise Âşığı oturuyor. Cinayetle suclanıyorlar. Yvonne acımasızca sorgulanırken adam izliyor, kucuk sırları guvende. Şimdilik…

Tum bunlardan once başarılı bir bilim insanı ve iki cocuk annesi olan Yvonne'un aslında cok duzenli bir hayatı vardı. Ta ki onunla tanışana dek.

Artık Yvonne'un riske attığı şey yalnızca ailesi değil, ozgurluğudur de.

Sevgili X,
Saat gecenin ucu, kocam alt katta uyuyor ve ben tavan arasında sana mektup yazıyorum - sadece bir kez karşılaştığım ve kesinlikle bir daha asla goruşmeyeceğim bir adama. Hic okunmayacak bir mektubu yazmanın garip olduğunu kabul ediyorum ama bu konuda konuşabileceğim tek insan sensin.

"Cok cok iyi."
-Jojo Moyes-

"İnsanı duşunmeye iten, tuyler urpertici bir hikÂye."
-S. J. Watson-

"Patlama yaratacak turden bir roman."
-John Boyne-

"Kusursuz. Takıntı, ihanet, kan…"
-Ian Rankin-

"Bitirdiğimde anladım ki son kırk sayfadır nefesimi tutuyormuşum. Son derece etkileyici."
-Val McDermid-

"Giriş bolumuyle beni benden aldı, psikolojik gerilim yazarları bile kesinlikle bu tarzdan feyzalmalı."
-Erin Kelly-

"Louise Doughty risk almayı bilen yetenekli bir yazar."
-Marian Keyes-

"Şahane. Mukemmel kurgulanmış, zekice tasarlanmış ve etkileyici bir roman. Bitmesini hic istemedim ki bunu kolay kolay soylemem aslında."
-Julie Myerson-

"Bitireceğim diye gece ikiye kadar okudum. Elinizden bırakamayacaksınız."
-Emma Brockes-

"Duygusal olarak cok etkileyici. Zekice kurgulanmış."
-Claire McGowan-

"Mahkeme salonundan cıkıp oturma odamıza gelen bir dram."
-Damian Barr-

"Bu kitabı bir oturuşta okuyup bitirmemek imkÂnsız."
-Polly Samson-

"Naif bir erotizmden, psikolojik gerilimin en ince ayrıntısına kadar ozenle hazırlanmış bir roman."
-Library Journal-

"Uykusuz kalmama sebep olacak kadar beni icine cekti."
-Daisy Goodwin-

"Muhteşem… Yvonne'un guven duygusu ile arzuları arasında yaşadığı celişkinin sonucu şok edici cinsten."
-Vogue-
"Doughty kurguyu ormekte dort dortluk bir hıza sahip. Yetişkinlerin yaşayabileceği aşkı ve pişmanlığı psikolojik duyarlılıkları es gecmeden aktarmış."
-The New Yorker-

"Anlık durtulerle aldığı kararlar sonucu hayatını altust eden zeki bir kadının hikÂyesi. Yvonne'un yaptıkları sarsıcı ama bir yandan onun neler hissettiğini de anlayabiliyorsunuz."
-Entertainment Weekly-

"Sıradışı… Hic boyle bir şey okumamıştım."
-Ruth Rendell, The Guardian (UK)-

"Louise Doughty, ahlak anlayışımızı sorgulamamıza sebep olacak harika bir roman yazmış. Zekice orulmuş kurgusuyla tek bir yanlış kararın hayatımızı sonsuza dek nasıl değiştirebileceğini fark etmemizi sağlıyor."
-Stylist Magazine-

"Okurken koltuğunuzun ucuna yapışıp kalacaksınız."
-Hilary Mantel, Observer Best Summer Reads-

"Sonunda şoke edici iki ayrıntıyla okuru ağzı acık bırakacak. İnsan okurken karmaşık duygulara kapılmaktan kendini alamıyor."
-Kirkus Reviews-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 368

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Pegasus

Kitap Adı: Yasak Meyve Sokağı Yazar: Louise Doughty Sayfa Tasarımı: Meral Gok Cevirmen: Zeliha Babayiğit Editor: Dilara Anıl Ozgen Yayınevi: Pegasus İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786053438939