Dili ve bakışı ansızın cağıran bir cıplaklıktır yazı. Yazmak, bir belleğin taşıyıcısı olmaktır. Yazmak, bir mekÂnın yerlisi olmak, meskûn bir bilincin taşıyıcısı olmak demektir. Yazamamak, yabancı olmanın, kendi surgunluğu icerisinde unutmaya direnmenin son sınır cizgisidir. Hakikatin doğumunu sarmalayan ince zarın ceperine bir adım daha atmaktır. Meskûn mahalden uzaklaşmak, mekÂndan surgun olmak, belleğin toprağında unutuşa rağmen uzun bir yolculuğa cıkmak demektir. Ulkesinden surulen lanetli bir Oedipus yazgısını kanlı gozyaşlarıyla uzerinde taşımak, kendinin de dışında bir tarihi kışkırtmaktır. O nedenle dili ve bakışı nsızın cağırmak gerekecektir..
Unutma Zamanı, "Bugun eleştiri uzerine duşunmek ne anlama gelir?" sorusunu tum yakıcılığıyla soruyor. Eleştirinin, her şeyden once bir disiplin olarak kavramsal yapısına egemen olan estetik ve felsefi bağlamı ıska gecmeden yazı, zaman, bellek ve unutma edimleri uzerinden kuramsal cercevesini oluşturan Ahmet Bozkurt; edebiyat, resim, tiyatro ve şiir dolayımında pek cok alana mudahale ediyor. Edebiyat kuramı, eleştiri ve estetik odağında ilerleyerek kendi tekil perspektifini kuran Unutma Zamanı; Auerbach, Derrida, Lukacs, Heidegger, Sartre, Foucault, Lévinas, Sollers, Badiou, Kristeva, Barthes, Ricœur ve Blanchot gibi pek cok ismin eserleri aracılıyla orduğu "ben"ve "başkası" olma durumuna okurunu davet ediyor. Unutma Zamanı Sophokles'ten Racine'e, Edgar Allan Poe'dan Oscar Wilde'a, Tolstoy'dan Peter Weiss'a, Oğuz Atay'dan Bilge Karasu'ya, Turgut Uyar'dan Edip Cansever'e, Sabahattin Kudret Aksal'dan Ahmet Oktay'a, Yuksel Arslan'dan İsmet Doğan'a, Ahmet Hamdi Tanpınar'dan Enis Batur'a sınırsız ve ozgul bir coğrafyada yazının cağrısına kulak kabartan bir zihnin koridorlarına acılan bir kapı. Unutma Zamanı eleştiriye yapılmış kışkırtıcı, sakınımsız bir mudahale…
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 336
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: İnkılap Kitabevi
Kitap Adı: Unutma Zamanı Yazar: Ahmet Bozkurt Genel Yayın Yonetmeni: Senem Davis Sayfa Tasarımı: Derya Balcı Yayıma Hazırlayan: Cemil Uzen Kapak Tasarımı: Engin Beyter Yayınevi: İnkılap Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789751035349