Ahmet Gunbaş:

Teolojik kulturden bilimsel kulture evrilen bir donemecte, bireyi kuşatan bezgin ruh halinin şiirle

sağaltılmaya calışıldığının gostergesidir Acelya Buşra Ozdirek'in şiirleri!..

“Olduk /Oldurduk / Sana dair / Bana dair/ Ulke'me dair ne varsa...” dizeleri bildik bir kaosu işaret etse de, Beyanat'ı beyanında gun yuzune cıkamayan sevgisini, “Gel! Sesimle sarılayım sana / eğerleri cozulsun asi atların...” adanmışlığıyla sunmakta oldukca kararlı. Kısa, yalın soyleyişlerdeki başarısı onu daha belirgin kılıyor. Şiirle şiirsel boşlukları dengede tuttuğu surece, donuşumsel anlamda yepyeni duyarlıklar kapımızı calabilir...

Barış Keceli:

Acelya'nın şiirlerinin her biri, gelecek zamana gitmek uzere yol alan bir seruvenin,gunumuzde verdiği telaşlı molada,sabırlı yolcuların ihtiyaclarını anlatırlar bana.

Oyle ki; sıcağından cıkılan bir mevsimin serinliğiyken ucurumlarından duşmek, soğuk beslenmeleri ısıtmak icin de tutuşuveren meşaledir dizeleri.

Eserinde,gunumuzu durgun gereksinimlerimize gore bolerken,gelecek bicim ve postmodern sureklilik konusunda daha toplayıcı bir tavır ile mustakbel şiirleriyle ilgili onsozu şimdiden okurlarına sunmuş durumda..."

Halim Yazıcı:

Adam; Bir dize, hangi rengiyle cırılcıplak kalır?

Kadın; Tepetaklak geldiğinde sevgi denen olum.

“Ki ben mor rengi sevmedim hic/sen seversin icin, giyindim durdum...” diyen bir cılgın şiir kuşunun kalbinde.

Adam; Bir cicek, ne zaman ahdeder imge denen narin sevgiliye?

“ -Ahdederim! Topraktan, cimenler doğuracağım cansız suretimle...” diye sayıklamaya başladığı zaman duşunde bir şairin.

Gunluk dilimizi, ustaca şiir diline donuşturen genc ve modern bir dize sihirbazıyla karşı karşıyayız. Acelya Buşra Ozdirek, daha gun ışımadan, dizenin ruhunu, yazanın ruhuyla emzirmeyi coktan keşfedenin adıdır.

Şiirin “Ucurumlar Meşalesi”ni, yeni ucurumlarla taşımaya hazır onun kalbi...

Hulya Deniz Unal:

Acelya'nın hayal dunyası cok geniş. Sınır tanımıyor. Anlatımcı bir şiir yazıyor gibi gorunse de dizeleri arasında imge şimşekleri cakıyor. Birden bambaşka bir ruh halinin, zamanın, mekanın ortasında buluyorsunuz kendinizi. Aşkın, ayrılığın, yoksulluk ve yoksunluğun tanımını kendi doğallığı icinde yapıyor. Oyle ya şiir de bir yapıdır. Dizelerle kuruyor kendi hakikatinden oluşan dunyayı. Sozcuklerle oynamayı iyi biliyor.

“Can kaybından olunmez ki“ diyor ya, bu dizeyi alıp yastığımın altına koyuyorum. Biliyorum ki artık kayıplarım beni oldurmeyecek...

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Ucurumlar Meşalesi Yazar: Acelya Buşra Ozdirek Yayınevi: Etki Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x20 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786059644310