Guzellik, bakmayı bilen gozdedir sevgilim. Artık kendime layık olanı secebiliyorum sayende. Bir insanın gozlerine bakıp, kalbini gorebiliyorum her seferinde. Eskisi gibi değilim. Neden mi senden cok daha ondeyim? Herkesin dunyası kendi gorduğu kadardır sevgilim. Sen onune bakarken, ben uzakları ezberledim. Sen olup bitenlerle ilgilenirken, ben olmayanın izindeydim.
Civi civiyi sokermiş, yalnızlığı kanatan huzunlu şarkılar, yalnızlığa iyi gelirmiş. İşte ben bu şekilde hayata karşı direndim. Keşke bana akıl vereceğine, aklımı alacak kadar beni sevseydin. Ben, bir cocukluk edip buyudum işte! Sen buyumuşsun ama doğmamışsın bile.
Ben, senin doğrundum sevgili. Otekiler gelip gecerdi. Sen doğru olanı değil, gecerli olanı sectin. Terk etmek kazanan olmaya yeter zannettin.
Bana, bir veba busesi bırakıp gittin; bak şimdi yerini başkaları aldı. Bu aşkın vebası sende, busesi bende kaldı. Sectiğin yolda sana mutluluklar diliyorum. Unutmak alışmaktır. Unutursun demiyorum… Ama alışacaksın biliyorum.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Bukre Yazar: Kahraman Tazeoğlu Yayınevi: Destek Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786053114130