Bir melek nasıl yırttı kendini ve icinden bir şeytan cıktı! Amelden duşmuş elif’e sığınarak bir burjuva gibi yuzumuze sırıtanlar, biz bir mim gibi, bir vav gibi, bir dal gibi cekip cıkarız hayatınızın karanlığından yokluğa karışıp kendi varlığımızın kalbinde yeniden dirilerek.
Var olmak; zihnimize kelimeler dokunduğunda icimizde uyanan bir ummete sabah olmaktır.
Cocukluğumun alacakaranlığından geliyorum. Nerde bir cami, bir okul gorsem yureğim yanıyor, aklım curumeye yuz tutmuş gibi telaşa kapılıyorum, ateşe verilen kutuphaneler gibi eksiliyorum. En kendim olduğum vakitlerdir duşunceyi uyandırmaya niyetle inziva coktuğu zaman. Hani fecirden once afaka bir ahenk icinde dağılmış akisler kanatlanır ya. İşte oyle bir devinim başlıyor fikrimin inceliklerinde. Ucsuz bucaksız bir ufka acılmış derinliği olculemeyen bir okyanus icinde emekliyorum. Yol uzun…
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: İkra ile Uyanmak Yazar: Behcet Gulenay Yayınevi: Mutercim Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786059298391