The Future (Gelecek) ve Me and You and Everyone We Know (Ben ve Sen ve Diğerleri) gibi kendisinin yazdığı, yonettiği ve oynadığı filmlerle Sundance ve Cannes gibi film festivallerinden odullerle donen Miranda July, konuşan kediler ve dans eden tişortlerin hic de garip karşılanmadığı o harika evrenini edebiyata taşıyor. Adı Birinci Kotu Adam olmasına rağmen, kahramanlarının iyi ya da kotu gibi sınıflandırmaları kesinlikle reddeden iki kadın olduğu ilk romanıyla yalnızlığı, aşkı, anneliği, ilişkileri yeniden tanımlayarak bizi şaşırtıyor, heyecanlandırıyor, buyuluyor. Şimdiden yirmi uc ulkeden okurlarıyla buluşan July, hic kuşkusuz gunumuzun en ozgun sanatcılarından.
"Cheryl Glickman, Miranda July'ın bu unutulmaz romanının kahramanı, son zamanlarda okuduğum kitaplarda rastladığım en ozgun, en şaşırtıcı ve tuhaf bir bicimde en sempatik karakter. İctenlikle anlatılan bu epik masal, karakterin garip ve kırılgan bir yalnızlık icinde yaşadığı bir yerden başlayıp geleneksel olmayan bir aşk ve bağlılık oykusune evriliyor. Kesinlikle elinizden bırakamayacağınız bir roman bu ve July'ın birinci sınıf bir romancı olduğunu kanıtlıyor."
-Dave Eggers-
"July duygusallık riskine girer. Ama bu bir şekilde son kitapta daha once konumlandırılan buyuk bir umudun tekrarı olduğundan ve her şey bunun uzerine kurulduğundan, insanı heyecan icinde, soluksuz bırakır. Okur, ister bu konuda onceden uyarılmış olsun, ister olmasın gozyaşlarına boğulabilir. Kitabın sonsozu duşen bir cığ gibi etkileyicidir. Ve kişi ancak o zaman nicedir bunu beklediğinin farkına varır. Boylelikle okur farklı yetenekleri olan Miranda July'ı roman yazımının topraklarına kabul eder. Onu kategorize etmek guctur. O nesiller arasında bir yerdedir. Psişik bağa, tutkunun ruhani acıdan arındırıcı yonlerine inanır. Onun satırları şarkı soyler. Hic kimse buraya ondan daha fazla ait değildir."
-Lorrie Moore-
"Şimdiye kadar hicbir kitap ruhumla, cinselliğimle, icimdeki gizli ben'le bu kadar derinden konuşmamıştı. Artık yalnız olmadığımı biliyorum."
-Lena Dunham-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 316
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Everest Yayınları
Kitap Adı: Birinci Kotu Adam Yazar: Miranda July Yayına Hazırlayan: Başak Guntekin Cevirmen: Doğacan Dilcun Doğan Kapak Tasarımı: Beste Doğan Yayınevi: Everest Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786051419466