-Yatırımsız Cari Acık ve Borclanan Turkiye - A. Erinc Yeldan
-'Kazan-Kazan' Cozum Onerisi: 6 Milyarı Biz Verelim; Gocmenleri AB Alsın! - Serdar Sayan
-Tanıkların Anlatımıyla Gocmenlik Olgusu: İktisatcı ve Politikacı Ernst Reuter'in Turkiye Yılları - Aytekin Keskin
-Dışa Acık Kucuk Bir Ekonomide Toplam Talep ve Faiz İlişiklisi - Bora Suslu
-Kapitalizmde 'İş' Yok... - Bayram Ali Eşiyok
-Nihilizmin Donuşu Mu? - I - Metin Sarfati
-Ozel Hekimlik Taşeron Hekimliğe Mi Donuşuyor? - Asuman Doğan
-Hypatia: İskenderiye'deki Son Işık - Berk Yuksel
-Oyle Bir Gecer Zaman Ki! - Mert Can Duman
-Zorlukla Yurutulen Eğitim Yaşamından Ulke Yonetiminin Zirvesine - Osman S. Arolat
-Francois Carco (1886-1958) Le Doux Caboulot ve Gecmiş Gunler - Levent Ozubek

Kimlik Sorunu
Turkiye sadece ekonomik olarak değil, sosyal, siyasal yapısı ile de zorlanıyor. Sorunlar o kadar buyudu ki, hangisi ile baş edeceğimizi şaşırmış durumdayız. Bana gore en onemli sorun siyasal yapılanmamızdaki aşınma. Cunku siyaset, cozum uretmesi gereken kurumsal yapılanma. Ancak kısa vadede bu pek mumkun olmayacak gibi duruyor.

Turkiye'de politikacılar 1950'den bu yana ulkenin yurttaşlarını oy devşirmek icin mikro kimliklere ayrıştırdılar. Bunun icin etnik ve dinsel kimlikler kullanıldı, benim …… vatandaşım, …. mezhebimdeki vatandaşım diyerek bireylerin kimlikleri kaşındı, yeni kimlik verelim derken, kimliksizleştirdiler. Bu ortam terorun de azmasına yol actı. Teror orgutu ceteye donuşmuş durumda. Bu orgute etnik kimlik verenler yanlış yaptılar. Cunku terorun kimliği olmaz.

Teroru besleyen bir başka olgu da goc ve multeci sorunu. Dunya'da hicbir ulkenin bu yontemle goc kabul ettiği gorulmedi. Bir anda 3 milyon eğitimsiz, niteliksiz ve kimliksiz insanı (işgucunu) ulkeye kabul ettik. Suriyelilerin Turkiye uzerindeki yuku ağırlaşıyor, daha ağırlaşacak. İTD olarak, Suriyelilerle olan derdimizi kapağa taşıdık. Serdar Sayan, en azından eğitelim diyor.

Turkiye ekonomisi 2015 yılını %4 buyuyerek kapattı. Ancak, yapısal sorunlar olduğu gibi duruyor. Uluslararası kuruluşlar Turkiye'yi dış kaynak kullanımı konusunda uyarıyorlar. Erinc Yelden cari acık cercevesinde bu konuyu sizler icin yazdı. Bu sayıda ekonomiye tumuyle boğulmadık, farklı konuları da merceğe aldık. Umarım beğenirsiniz. Sevgiyle ve okuyarak kalın,
-Omer Faruk Colak-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 64

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Efil Yayınevi Yayınları
Kitap Adı: İktisat ve Toplum Dergisi Sayı: 66 Yazar: Kolektif Yayınevi: Efil Yayınevi Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 2789786033072