Adnan Yeşiltaş, Sivas doğumlu. Hani derler ya, Anadolu'nun bağrından kopup gelmiş, Yaşar Kemal'in "İnce Memed"i gibi, ince uzun kara yağız bir genc adam. İnce Memed, nasıl şalvarlı, poturlu "ağa"lara başkaldırmışsa, Adnan da sanki, gunumuzun "kostum-kravat", kol duğmeli gomlek giymiş "ağa"larına kafa tutmaya gelmiş bu cihana…
Efendiliğine "efendi", ozanlığına "ozan", amma, Kuva-i Milliyeci gibi savaşcı, Teşkilat-ı Mahsusacı gibi teşkilatcı. Onu tanıdığımda, 30'lu yaşların başındaydı. Bir yandan siyaset girdabının ortasında kulac atıyor, obur yanda emlakcı meslektaşlarını bir dernek catısında toplamaya calışıyordu. Şu anda Maremder Başkanı.
Humanist, yardımsever, merhametli su katılmadık "Ataturkcu"dur de hepsinin onunde "insancıl"lığı gelir. Ayın 14'lerinde, ay tolunay olduğunda, evinin boğaz manzaralı terasında, dostlarına verdiği mangal gecelerinde, alırdı sazı eline, sozu muziği kendine ait turkuler soyler, Veysel'den başlar, Yunus'ta gezinir, Mahsuni'den, Neşet Ertaş'tan sonra bir durum molası verilir, sonra yeniden başlardı Nazım'lı, Mehmet Akif'li, Eşref'li sohbetler…
O zamanlar bekÂrdı. Şimdi evli, kızı ve eşiyle mutlu bir aile reisi. Sanırım şimdi, en guzel şiirleri kucuk kızına soyluyor, doğruyu guzeli oğretiyordur.
Şiir kitabının kapağını bana toparlattı, arka kapağa bir yazı yazmamı istedi. Terastaki mangal gecelerinin bedelini mi odetiyor nedir? Adnan'ın "hak dağıtımı" da boyle oluyormuş demek…
-Suat Yalaz-
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kırılıyor Butun Zincirler Yazar: Adnan Yeşiltaş Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13x20 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786052960745