“Birbirimize bir şey soylemeden giderdik oraya. On dakika once ayrıldığımız bir sınıf arkadaşımızla on dakika sonra orada karşılaştığımızda ise, on dakika sonra orada karşılaştığımızda ise, bu kez beyaz yalanlar soyleyerek, kocaman birer erkek olduğumuzu kanıtlamaya cabalardık birbirimize: "Kayseri'yi seyretmeye geldim." derdik... "Yılanlıdağ'ı seyredeyim estidim." derdik... "Guneşin batışını seyretmek istedim." derdik... Gercekte tumumuz bilirdik neden gittiğimizi o an, oraya ama... Serde erkeklik var ya, annemizin başımızı okşayan elinin sıcaklığını, babamızın yuzumuze batan sakalını duyumsamak ya da evdeki sesleri duymak icin o an oraya geldiğimizi birbirimize soylemezdik de, soyleyemezdik de...”
-Mete Akyol-
Elinizdeki kitap bir donem Talas Amerikan Koleji'nde oğrenim goren oznelerin kurum tarihi acısından Talas Amerikan Koleji'nin zihinlerinde yeniden inşasıdır. Ozne olarak yaşadıklarını, duygularını, keyif ve kederlerini, mekÂnın ve kurumsal yapının neliğinin nasıl ortaya cıktığını kendi kalemlerinden okuma fırsatı bulacaksınız. Kitap buyuk bir anlatı kurmuyor. Tersine bireyin/oznenin gozunden bir kurumun tarihini inşa ediyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: 146 Basamaklı Seruven Yazar: Kolektif Editor: Metin Atamer Yayınevi: Yeni İnsan Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13x20,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9789752498150