“Auschwitz’ten veya Şengal’den sonra şiir yazılabilir mi?” diye soruyor Onur Bilge Kula. Ortaya cıkardığı portre ise sanatcının, butun yıkımlara rağmen susmayan vicdanının ve şiirinin kanıtı!
Livaneli edebiyatı uzerine Turkiye’de ve dunyada bircok akademik calışma yapıldı, tezler yazıldı. Elinizdeki kitap bu calışmalara cok onemli ve ust duzey bir katkı niteliğinde.
Ulkemizin onde gelen edebiyat bilimcilerinden Prof. Dr. Onur Bilge Kula’dan, sanatını ve bireyselliğini daima toplumsal olanın coğulluğundan, zenginliğinden, yaratıcılığından gecirmiş cok yonlu bir sanatcıyı, Zulfu Livaneli’yi, kendi cağlarının ve toplumlarının surgunu olan benzerleriyle buluşturan bir calışma. Hegel, Marx, Lukács, Brecht, Adorno, Thomas Mann ve Anne Seghers’in satırlarıyla acılan evrensel dunya, Livaneli’nin sanatının, cağı ve coğrafyayı aşan, insanlığın ortak yazgısına ulaşan gucunun kanıtı haline geliyor adeta.
Kula, Mutluluk’tan Serenad’a, Kardeşimin HikÂyesi’nden Konstantiniyye Oteli’ne, Leyla’nın Evi’nden Huzursuzluk’a, milyonlarca okura ulaşmış romanlara getirdiği zihin acıcı cozumlemeleriyle, Livaneli okurlarına, yazarın kulliyatına katmak isteyecekleri bir kitap hediye ediyor.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Livaneli Kitabı Yazar: Onur Bilge Kula Yayınevi: Doğan Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x23 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786050943634