Gencliğimde bana gorunmuş olan belirsiz şekiller, yine yaklaşıyorsunuz. Acaba bu defa sizi tutmayı denesem olur mu? Kalbimde hÂl o şupheye karşı bir eğilim var. Yine uşuşuyorsunuz! Peki oyleyse! Sis ve duman icinden yukselip bana hukmedin bakalım! Gencliğimde, kafilenizin cevresinde esen buyulu nefesten icim titremişti. Şimdi de aynı şeyleri hissediyorum. Bana sevincli gunlerin goruntulerini getiriyorsunuz. Bazı yuce golgeler belirgin hale geliyor. Ayrıca ilk aşkın ve ilk dostluğun izleri de sanki eski ve kısmen unutulmuş bir masal gibi gozumde canlanıyor. Hayatın sanki dehliz gibi olan kıvrımlı akışından dolayı sızlanışlar tekrarlanıyor ve guzel saatlerin mutlu hayalleriyle avunarak benden once olmuş o iyi insanların adları anılıyor.
İlk şarkılarımı dinlemiş olan ruhlar artık sonrakileri işitmiyorlar. O eski dost kafilesi şimdi toz toprak olmuştur ve ne yazık ki ilk yankının sesi de sonmuştur! Artık ıstırabım hic tanımadığım bir kalabalığa sesleniyor. Onların ovmeleri bile icimi burkuyor. Şiirlerimden zevk almış olan bazıları da, eğer yaşıyorlarsa, dunyada darmadağın olmuş halde dolaşıp duruyorlar ve icimi, o sakin ve aziz ruhlar dunyasına ait bir ozlem kaplıyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Medya Cinsi: Ciltsiz
Sayfa Sayısı: 335
Ebat: 14x21
İlk Baskı Yılı: 2017
Hamur Tipi: 2. Hamur
Baskı Sayısı: 1. Basım
Kitap Adı: Faust Yazar: Johann Wolfgang Von Goethe Cevirmen: Milena Ayseli Yayınevi: Siyah Beyaz Dil: Turkce Barkod: 9786059544313