"Ulusal Radyo'nun ayda birkac kez canlı yayında hikÂyelerimi okuma onerisini reddetmek uzereydim. Akşam yemeğinde karımın verdiği fikir olmasa bu kitaptaki parcaların coğu yazılmamış olacaktı. 'HikÂyeleri kendin yazmak zorunda değilsin,' dedi Siri. 'İnsanları oturtup kendi hikÂyelerini yazdır. Onları sana gonderebilirler, sen de radyoda en iyilerini okursun. Yeterli sayıda dinleyici yazarsa bu sıra dışı bir şey haline gelir.' Ulusal HikÂye Projesi işte boyle doğdu."
-Paul Auster-
Paul Auster'ın derlediği bu kitaptaki 179 oyku, gercek yaşamdaki olayları ictenlikle ve yalın bir dille aktarırken Amerikalıların duşuncelerine ve duygularına da ışık tutuyor. Her yaştan ve toplumun her kesiminden kadınlı erkekli Amerikalılar, carpıcı mizah duygusunu ve yurek burkan acılı anıları kaynaştıran oykuler sunuyor.
Coğu bir, birkacı en cok uc sayfadan oluşan oykuler, aile, aşk, savaş, olum, duş gibi butun insanları ilgilendiren, dunyanın dort yanında, herkesin irdelediği temel sorunları saklısız gizlisiz, kacamak yapmadan, durustce ele alıyor.
(Tanıtım Bulteninden)
İnce Kapak:
Sayfa Sayısı: 568
Baskı Yılı: 2015
e-Kitap:
Sayfa Sayısı: 517
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Can Yayınları
Kitap Adı: Babamın Tanrı Olduğunu Sandım Cevirmen: Sinem Yazıcıoğlu Editor: Paul Auster Yayınevi: Can Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789750724633