Benim goğsum, uzun yolculukların mola yerlerine benzer. İhtiyac gidermek ya da dinlenmek icindir; yerleşmek icin değil. İnsanlar, icine duştukleri en zor durumlarda dertlerini anlatmak icin benim gibilere başvurur fakat okşansın istediklerinde başlarını benim gibilerin goğsune koymaktan kacınırlar. Herkes bana kendini anlatır ama kimse bana beni sormaz. Herkesin hayatı değerlidir; benim hayatımsa uc kuruş. Onun icin susmayı yeğledim, sustum ve susacağım. Ben ancak sustuğum surece sevilebilme ihtimalim olduğunu erken oğrendim. Ancak sustuğum surece guclu gorunmeye devam edebileceğimi de. En ezici durum, birinin sana acımasıdır. Konuşursan acırlar ve ezilirsin. Kendime kendim bile acımamışken, bana kimsenin acımasına ve bu duyguyla beni ezmesine izin vermedim. Vermem. Adım Hayal. Değiştirilmemiş, ortama uydurulmamış, eğilip bukulmemiştir. Annemin kucağına verildiğim an ağzından cıktığı hÂliyle ve tam otuz yedi yıldır bu sozcuk yazar kafa kÂğıdımda. Hayal Başar. Hayal tamam da... Benimki gibi bir hayatı olan kac kişi başarabilmiştir ki?
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 368

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Nemesis Kitap
Kitap Adı: Hayal Yazar: Jale Demirdoğen Kapak Resmi: Erbay Sarıdede Yayına Hazırlayan: Hasret Parlak Kapak Tasarımı: Başak Yaman Eroğlu Yayınevi: Nemesis Kitap İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786059961622