"Bilmez miyim?" dedi Holmes gulumseyerek. Camdan dışarı bakıyordu. Pencereden gorunen kırmızı ve sarı krizantemler ruzgÂrda sallanıyordu.

"Ruyalarımı anılarımın yıpranmış parcaları olarak goruyorum. Hafıza kendi başına bir insanın dokusu gibi. Ruyalarsa gecmişimizin kopuk iplikleri. Eğrilip buğrulenler ana dokudan sapsa da bir tarafıyla esasına bağlı kalıyor. Belki bu acayip bir duşunce, bilmiyorum. Yine de ruyaların bir tur hafıza olduğunu duşunmuyor musunuz? Yaşadıklarımızın soyut hali olduğunu."
(Kitaptan)

"Sherlock Holmes'u sadece cozumleyici mantığın benzersiz bir ustası değil, insan ruhunun acılarına da vakıf biri olarak yeniden canlandırmak... Benzersiz bir yazım deneyim...
-Ahmet Umit-

"Etkileyici… Bir zamanlar fevkalade usta olan bir adamın yaşlılığı.
-The New York Times-

"Conan Doyle zamanında okurlarının, Sherlock Holmes'un gercek, kendisinin de yalnızca bir daktilograf olduğuna inanmasından belki biraz da kıskanarak şikÂyet ediyordu. Cullin, gercek bir şair ve romancı olarak bu karışıklığı alıp sanatın doruğuna taşımış.
-Chicago Times-

"Seckin ve oldukca tatmin edici bir roman… Harikulade kurgulanmış ve yazılmış."
-The Washington Times-

"Sevimli, kalbe dokunan bir kitap. Pek cok saklı ve iyi tavırlarla, hassas duygularla dolu...
Cullin, muşfik ve hunerli bir yazar."
-The Washington Post-

"Cullin'in bu romanı, belki de Holmes'u insani ozelliklere en fazla yaklaştırarak yaşlandıran yazınlardan biri ve en tatmin edici olanı… Tema olarak Holmes janrının sınırlarının otesine gecerken aynı zamanda sadık kalıyor."
-Fort Worth Star-Telegram-

Telif hakları 40'tan fazla ulkeye satılan "Hafif Bir Akıl Tutulması", 93 yaşındaki Sherlock Holmes'u insani yanlarıyla anlatan bir başyapıt!

Filme de uyarlanan roman, bu yaz tum ulkelerde vizyona girecek. Berlin Film Festivali'nin de katılımcılarından biri olan filmde Sherlock Holmes rolunu, Yuzuklerin Efendi'sindeki "Gandalf" roluyle de hatırladığımız usta aktor Ian McKellen oynuyor.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 224

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Labirent
Kitap Adı: Hafif Bir Akıl Tutulması Yazar: Mitch Cullin Cevirmen: Zeynep Unal Yayınevi: Labirent İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786055055288