Savaş denen, insanlığa ve insana karşıt o kotucul gunahın iki buyuk duşmanı olmuştur: kadınlar ve cocuklar. Savaşın en acı, en alcak kısımlarını hep onlar tatmıştır. 2. Dunya Savaşı surerken ve hatta bittikten sonra, bu acıyı kadınlara, cocuklara, cephe gerisindeki insanlara misli misli yaşatmıştır.
Petra Mitchell, savaşı hem bir cocuk hem de bir kadın olarak deneyimlemiş, butun bu acıları boynuna asılı bir kolye gibi taşımış Alman bir kadın. Kendi deyimiyle "kuşatma cocukları" olarak başladığı hayatına uzun bir sure "pic" olarak devam etmiştir. Omrunun kalanını, babasını bulmaya, gerceği aramaya adamış olan Mitchell, Dokuz Mektup, Uc Fotoğraf, Bir İsim kitabında bu surecte yaşadığı acıları, babasına kavuşma seruvenini ve savaşın karanlık gunlerini anlatıyor. Yaşadığımız şu cağda dahi kadın olmanın zorlukları ortadayken, Mitchell, bir yuzyıl geriden, buyuk savaşın golgesinden bugune sesleniyor."Kendime artık bu son hamle dedim. Saatler sonra babamı tanıyacağım. Saatler sonra adsızlıktan cıkıp tam olacağım. Pic sozu?nu? hayatımdan atacağım ve toplumun tam bir u?yesi olacağım. Bir daha hicbir zaman aynaya bakıp "Ben kimim?" diye sormayacağım."
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 150
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Kahve Yayınları
Kitap Adı: Dokuz Mektup Uc Fotoğraf Bir İsim Yazar: Petra Mitchell Cevirmen: Tuna Alemdar Yayınevi: Kahve Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786056375880