Mizaclarına gore kimileri konuşmayı zor, yazmayı kolay; kimisi de yazmayı zor, konuşmayı kolay bulur. Bu ayrım, yalnız- ca usta konuşmacı ve usta yazar acısından değildir. Hatip yazmak, yazar da konuşmak zorunda kalabilir. Hatipler yazarın kalemine başvurur; yazarlar hatibin diline başvuramaz: Bu zorluğu başaran yazarlar olsa da eserini topluluk onunde okumayı başaramayanların sayısı az değildir. Bu yuzden soyleşi vermekten kacan yazar coktur.
Acaba soyleşiyi ilk kez ne zaman ve kim yaptı? Gazetecilikle edebiyat arasında, yazıyla kurulan ilişki bu durumu acıklayabilir. Sadece soyleşi yapmakla tanınan yazarlar var. Diyorlar ki... ile R.Eşref Unaydın, edebiyatımızda hÂl ilktir. S.S.Uysal'ın İşte Gercek Yahya Kemal'i de oyle. O.Fallaci'nin Tarihle Soyleşiler'i, S.de Beauvoir'in Veda Toreni ve J.P.Sartre'la Soyleşiler'i de turun birer klÂsiğidir. Soyleşilerin tiryakileri de var. Soyleşmekle yazmak arasında fark kalmadı. Cevabı yazmak, bir kaide oldu. Soyleşi, artık yazılı soz.

Keklik Vurmak'taki soyleşilerin hepsinde, sorulara yazılı cevap verildi. 35 yıl icinde yapılan elli soyleşinin icinden secildi. Ayrı zamanlarda yapılan soyleşiler, aynı konulardaki sorulara cevap vermek durumunda kalındığı icin birbirine yakın, hatta bazı onemli onemsiz farklarla tekrarlar da olsa bir butunluk oluşturdu. Soz yazıya, kayda gecti.
(Tanıtım Bulteninden)



Sayfa Sayısı: 451

Baskı Yılı: 2015


Dili: Turkce
Yayınevi: Şule Yayınları
Kitap Adı: Keklik Vurmak Yazar: Huseyin Su Yayınevi: Şule Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786059087162