"Cocuklar durun, bir soyleyeceğim" var diye ilikledi kadın lafının arkasına kibarlığını. "Saadet" dedi… "Nerede oturuyor? Bu sokakta imiş evi. Evinden dışarıya acık otururmuş huzur beyazı" dedim.

"Evi oyle calgılı neşeli insanlar doluymuş ki hani... Boyle bir kadın oturuyormuş. Adı Saadet… Ben ona gideceğim de… Cok uzaktan belirsiz bir huzunden kactım geldim… Buyuk şehirde kocaman umutlar sığdıracağım inşallah sizin de yardımınız olursa… Sahi nerede demiştiniz? Kendi aranızda konuşmayın. Yakalanmak istemiyorum eski kocama, babama, anama, atama… Ne olur soyleyin de bir an once gideyim yanına…"

Biri bana dondu. "Size eşlik edelim" dedi. Sormadım, daha doğrusu heyecanım Saadet'e varacağımın mutluluğu gozumu kor etmiş. Bir otoparkta tam dort adamla beraber gecirdim geceyi ve Saadet'in evinin adresini bir kez de bu umutlarla geldiğim koca şehirde, Saadet'in sokağında kaybettim…
İzi bile yok… Baksanıza nasıl da mutluyum, nasıl da zengin...

Ressam Zeynep Yazıcı, kadına karşı şiddetin giderek artış gosterdiği gunumuzde, "O kadınların" hayatlarına dair kaleme aldığı oyku ve şiirlerle okuyucuyu kadına karşı şiddete hayır diyebilme cesaretini gostermeye ve bu sorumluluğu birlikte goğuslemeye davet ediyor.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 110

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Profil Yayıncılık
Kitap Adı: Ac Yazar: Zeynep Yazıcı Katkıda Bulunan: Elif Temel , Cem Kucuk , Munir Ustun Yayınevi: Profil Kitap İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789759967567