Tayvanlı romancı Qiu Miaojin 26 yaşında intihar ettiğinde, ardında elinizde tuttuğunuz romanı bıraktı. Bu modernist ve deneysel yapıt, iki genc kadın arasındaki tutkulu ilişkiye odaklanırken, onların cinsel uyanışları, ruhsal cokuşleri ve kırık kalplerinin yol actığı yıkıcı sonucları isimsiz bir anlatıcı tarafından yazılmış mektuplar aracılığıyla okura sunar. Miaojin'in romanı, Goethe'nin Genc Werther'in Acıları ve Mişima'nın Bir Maskenin İtirafları romanları ile kıyaslanacak nitelikte.
"Bu mektup kitabın butunune uymuyor olabilir. Onuncu mektuba geldiğimde kitap artık kontrolumden cıkmıştı. Kendi estetik tarzı, motifleri, ayrıca kafamda şekillenmiş iceriği ve fikirleri vardı. Yarısını yazmıştım ve yazı doğal bir şekilde kendi tarzını bulmuştu. Belli ki artık seninle bu kitabı kullanarak durust bir konuşma yapamıyorum. Sana nakletmek istediklerimden fazlasını ifade ediyor artık; daha ağır, daha guzel bir hal aldı ve asıl değerini, ben yazmayı bitirene kadar takdir edemeyeceksin. Buyuk bir sanat eseri olmayacak, ama gercek saflığın, genc bir insanın hayatındaki kucucuk bir sahanın detaylı, eksiksiz bir incelemesi olabilir."
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 225
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Aylak Adam
Kitap Adı: Montmartre'dan Son Sozler Yazar: Qiu Miaojin Cevirmen: Sureyya Calıkoğlu Yayınevi: Aylak Adam İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786059115117