Irving Stone'un unlu ressam Vincent Van Gogh'un hayatına dair biyografik romanı, Van Gogh'un sanatcı kişiliğinin nasıl ortaya cıktığının sağlam bir kanıtıdır. Kitap, Hollandalı ressamın Londra'da sanatla tanışmasından Auvers'de olumune kadarki hayatını roman kurgusu icinde aktarmaktadır. Bu kurgu, sadece sanatcı ruhunun gectiği duzlukleri değil, tumsekleri de tasvir ediyor. Sanatcının hayata dair beslediği "tutku" ile hayatın karşısına cıkardığı tumsekler arasında suregiden bir icsavaş bu... Savaşın bir galibi ya da mağlubu yok belki de... Bu onemsiz de olabilir. Ancak yine de Vincent, bu savaş meydanında her duştuğunde kendini kaldıracak olan muskayı goğsunun uzerinden hic ayırmadı. Ne mi yazıyordu o muskanın icerisinde? Fransız ressam Delacroix'nın şu cumlesi: "Resim yapmayı, ağzımda diş, ciğerimde nefes tukendiğinde keşfettim."
"Yaşama Tutkusu'nu okuyan herkes ressamın hayatına dair onemli gercekleri oğrenecektir, (...) şiirsel ve etkileyici bir betimleme."
- Christian Science Monitor-
"Olağanustu! Hassasiyet ve anlayışla yeniden ele alınmış dokunaklı bir hikÂye."
-Forum-
"Kusursuz, sıcakkanlı, maharet dolu."
- Saturday Revıew Of Lıterature -
"Tum tablolarının her santimetrekaresinde 'Tanrım! Seni arıyorum!' der gibidir Van Gogh."
- Nuri Pakdil-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 678
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Cumle
Kitap Adı: Yaşama Tutkusu Yazar: Irving Stone Cevirmen: Emir Ezer Yayınevi: Cumle Dil: Turkce Barkod: 9786056537585