Yeni Turkiye "Turk Eğitimi Ozel Sayısı"nın ikinci cildindeki ilk ana bolum, "Eğitimin Aslî Unsuru Oğretmen" olmuştur. Bu ana bolumde, Oğretmen Yetiştirme, Oğretmenin Teşviki, Sınıf Oğretmenleri, Okullarda Yıldırma ve Şiddet Uygulamaları alt bolumler olarak ele alınmıştır. İkinci cildin ikinci ana bolumu "Eğitim Programları" başlığı altında incelenmiştir. Bu cercevede eğitim mufredat programları ilk olarak dinamik bir analizle gozden gecirilmektedir. Bu bolumde; Genel Olarak Eğitim Programları, Turkce Oğretimi, Edebiyat Oğretimi, Tarih Oğretimi, Coğrafya Oğretimi, Sosyal Bilimler Oğretimi, Sanat Oğretimi, Fen ve Matematik Oğretimi, Fizik Oğretimi, Kimya Oğretimi, Biyoloji Oğretimi dinamik bir analizle tartışılmıştır. Yeni Turkiye Turk Eğitimi Ozel Sayısı'nın sekizinci ana bolumu ile ozellikle iftihar ediyoruz. Zira, ilk defa butun eğitimi kapsayan akademik ve bilimsel bir eserde "Ozel Eğitim" meselesi ayrıntılı ve ciddi bir şekilde incelenmiştir. "Oğrenme Problemleri, Ozel Eğitim ve Kişisel Gelişim" başlığı altında duzenlenen bu ana bolumde; Oğrenme Problemleri, Ozel Eğitimde Temel Sorunlar, Engellilerin Eğitiminde Yontemler, Ozel Yeteneklilerin Eğitimi ve Kişisel Gelişim alt bolumleri bulunmaktadır. "Eğitim Tarihi ve Ceşitlemeler" başlığı altında yayınlanan son ana bolum, Eğitim Tarihi konusundaki değerli bilgilerden ve eğitimle ilgili ceşitli araştırmalardan oluşmaktadır. Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı'nın son donemdeki Faaliyet Raporu da calışmamıza ozetlenerek eklenmiştir.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 800
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Yeni Turkiye Yayınları - Ankara
Kitap Adı: Yeni Turkiye Sayı: 59 - Turk Eğitimi Ozel Sayısı 2 Yazı İşleri Muduru: Murat Tazegul Yayın Yonetmeni: Hasan Celal Guzel Yayınevi: Yeni Turkiye Yayınları - Ankara İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 2789785994275