“Nevzat, oğlum seni anlıyorum, ancak bu zor durumda dahi Sevim’in onune cıkan bu fırsatı değerlendirmek, başarısı ve verdiği emeklerin boşa gitmesini onlemek ahlaki ve vicdani bir gorevdir. Bu nedenle Ankara’ya git ve bir iş bul, kısa surede de duğun yapıp evlen!’ Ben itiraz etsem de elini kaldırarak bu konuşmasının aynı zamanda emir niteliğinde olduğunu hissettirdi. Bu durum kararsızlık nedeniyle yaşadığım stresi bir anda yok etti. Elini opup hayır dualarını aldım."
Sen Neymişsin Be Hayat!
Nevzat Koc’un anılarını okuyunca yapabileceğiniz iki şey var: Ya inanmayıp abarttığını duşunecek ya da bu olağanustu hayatın keyfini sureceksiniz.
Koy yaşamından şehre, universitelerin yeni geliştiği yıllardan yuksek burokrasiye uzanan bir başarı hikÂyesi; altın kalpli, kararlı bir hırs kupunun, ailesinin actığı aydınlık yolda hic durmadan ilerleyişi…
Aile ilişkileri, ilk iş deneyimleri, oğrencilik, aşk, dostluk; bugunun hic bitmeyecek gibi gorunup kısa surede tukenen ilişkilerine inat; dayanışma icinde, omuz omuza yurunen yıllar…
Kuzey Işığı, kuzeyden yukselen bu ışıltılı hayatı mercek altına alan uclemenin 1948-1973 yıllarını kapsayan ilk cildini okurla buluşturuyor…
Hayatın armağanı, hayata armağan gibi bir kitap…
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Sen Neymişsin Be Hayat 1950-1973 Yazar: Nevzat Koc Yayınevi: Kuzey Işığı Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786056852978