“Emeğiyle yararlı işler yapmamış, guzellikler yaratmamış, yuce başarılar duşlememiş, yurekten dostluk nedir bilmeyen yeteneksiz insanlar icin dağlarda, “Sacları ağarana dek yaşadı, ama dunyaya gelmedi.” derler.
Bu bir kitap değil, Dağıstan’ın kendisi!
Yazar, okuyucusuna en kıymetli uc şeyinden birer avuc emanet veriyor; bir avuc vatan toprağı, bir avuc dağların karı ve bir avuc Hazar’ın tuzlu suyu…
Toprağın kokusunu, karın buyuleyici beyazını, denizin huzurlu mavisini serpiyor yaprakların arasına, ozlediğin ne varsa orada bul diye. Masal olmalı bu; Dağıstan’ın başka hicbir masala benzemeyen, uzun ve karanlık gecelerde yıldızlı gokyuzunu cağrıştıran masalı.“Benim Dağıstanım” bir solukta okunacak bir kitap değil; koklayarak, gulumseyerek, ağlayarak, huzunlenerek, evlat gibi bağra basarak okunacak, bitmesin diye başucuna koyulacak bir yapıt.
“Benim Dağıstanım” biraz benim, biraz senin ama coklukla toprağın hikÂyesi… Toprağın masalı…
Şimdi bırakın elinizde ne varsa, Hazar’a Dağıstan’ın gozuyle bakın; ne guzel gorunecektir. Dağıstan’a Rasul Hamzatov’un gozuyle bakın; burnunuzda o toprak kokusu baki kalacak, hic gitmeyecektir.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Benim Dağıstanım Yazar: Rasul Hamzatov Cevirmen: Mazlum Beyhan Yayınevi: Koyu Siyah Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786058185562