Uzun yıllar boyunca Turk Sanat Muziğinin hafızalara yer etmiş unutulmaz eserlerini kendine has uslûbuyla yorumlayan devlet sanatcısı Mustafa SAĞYAŞAR’ın biyografisi – uslûbu ve yorum gucunu inceleyen bu kitap, ozellikle genc kuşakların Turk Sanat Muziğimizdeki sozlu eserleri daha kolay oğrenmelerine katkı sağlayacaktır.

Muzik Eğitim kurumları arasında yer alan ve meşk sistemiyle oğretimin yapılageldiği kurumlarımızdan olan radyoların, geleneksel muziklerimizin oğretimindeki yeri cok buyuktur. TRT dışında da Turk Sanat Muziğinin oğretildiği kurumlarımız vardır. Bu Muzik Eğitim kurumlarımız Anadolu Guzel Sanatlar Liseleri muzik bolumleri, Turk Muziği Konservatuvarları, Guzel Sanatlar Fakultelerinin muzik bolumleri ve Eğitim Fakulteleri Muzik Eğitimi Ana Bilim Dallarıdır. Bu kurumlardaki ses eğitimi derslerine hem repertuar kazandıracak olması bakımından hem de usta sanatcı Mustafa SAĞYAŞAR’ın uslûbunu tanıtacak olması bakımından bu kitabın onemli bir kaynak olacağı duşunulmektedir.

Kitapta Mustafa SAĞYAŞAR’ın yorumladığı ve adeta kendisiyle ozdeşleştirdiği eserler orijinal bicimiyle incelenmiştir. Sanatcının eserleri yorumlamasındaki incelikler SAĞYAŞAR’ın ceşitli Radyo konuşmalarından ve roportajlarından alıntılanmış ve ses eğitimine materyal oluşturabilecek olanlar bilimsel olarak kitaba aktarılmıştır.
Kendine has uslûbu ile Turk Sanat Muziğinin unutulmaz yorumcuları arasında bulunan Mustafa SAĞYAŞAR’ın eserlere katmış olduğu estetik değerler, gunumuz ses eğitim teknikleriyle harmanlanmış ve Turk Sanat Muziği ses eğitiminin verilmekte olduğu tum muzik okullarına uygun olacak şekilde betimlenmiştir.

Kitabın, Turk Sanat Muziğinin gelişmesi ve sonraki kuşaklara aktarılmasında ornek teşkil etmesini ve guzel yurdumuzun dort bir tarafında Turk Sanat Muziği ses eğitimi almakta olan genc meslektaşlarıma yarar sağlamasını yurekten diliyor tum okuyucuları saygıyla selamlıyorum.
-Prof. Dr. Mustafa Hilmi BULUT-
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Mustafa Sağyaşar Yazar: Mustafa Hilmi Bulut Yayınevi: Gece Kitaplığı Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052885734