“HikÂye hep aynı aslında doktor. Fakir oğlan, kızı sever. Kavuşamaz. Caresiz terk eder, ayrılır oradan. Kız başkasıyla evlenir. Oğlan donduğunde zengin ve gucludur. İntikamı korkunc olur. Dunyada tum filmler hÂl aynı konuyla cekiliyor. Benim ‘Acı Hayat’ da boyle değil midir Allah aşkına?”
- METİN ERKSAN -

Susuz Yaz ve Sevmek Zamanı gibi iki kult filmin yaratıcısı olan, sinema tarihimizin en uretken ve ozgun yonetmenlerinden Metin Erksan hakkında bir kucuk kitap…

Ercan Kesal, usta yonetmenin hayatının son demlerine eşlik edişini, onunla arkadaşlıklarını, yaptıkları sohbetleri anlatıyor. Sadece sinema değil, insan halleri, memleket, İstanbul, her şey hakkındaki sohbetleri… Meslektaşlarına ve “sektore” kızgın, zaten “huysuzluğuyla” maruf ama aklıyla, enerjisiyle hemfikir olmayanlara bile ilham ve can veren bir adam. Kesal, Erksan’ı adeta bir roman kahramanı gibi tasvir ediyor.

Kitabın sonunda Erksan’la yapılmış son mulakat yer alıyor - Sevmek Zamanı uzerine.
Ercan Kesal, “Abim, dostum, yad ellerde babam, arkadaşım, şahidim, hastam, hocam ve ustamdı” diyor Erksan hakkında. Bu kitap, aynı zamanda bir yarenlik, bir dostluk, bir muhabbet hikÂyesi.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Kendi Işığında Yanan Adam Yazar: Ercan Kesal Yayınevi: İletişim Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789750525285