Gecmek bilmeyen upuzun uc saatten sonra hafif bir esinti sessizliğin akordunu bozsa da, salınırken hışırdayan sazlar tempo tutuyordu sanki sabahın gelişini haber veren saz kuşlarının cıvıltısına, bataklık kuşlarının ve balıkcılların cığlığına. Ne hoştu gun ağarırken ve sislerin dağılışını seyrederken bu senfoniyi dinlemek! İşte bu yok muydu bu benzersiz konser, bizim eski avcıyı biraz da bu baştan cıkarıyordu.
Ah! Ah! Neredeydi o genclik yıllarının hevesi, heyecanı, coşkusu! O yıllarda yaptığı avlar geciyordu gozlerinin onunden. Ozlem duyuyordu, yaşamak istiyordu aynı heyecanı yeniden.
Ancak kanser tanısı konduğunda değişmişti her şey. Olanlardan cok olacakları duşunmekti herhÂlde urkutucu olan. Zaman icinde insanın zihninde oluşan varlık, yokluk, olum, yaşam ve bunlardan tureyen bin bir ceşit ve nasıl sonuclanacağı bilinmeyen varsayımlar; sevgiden, sevgiliden, dostlardan, hayallerden, heveslerden umutlardan kopmak olasılığıydı insanın icini burkan. “Henuz son sozumu soylemedim!” diye duşunurken her şeye veda etmek olasılığını kast ediyordu belki de…
Yeri geldiğinde bircok kişi, “Hayat bıcak sırtı gibidir!” diye bilgic tavırlarla konuşsa da iki tarafı ucurum olan o dar yola girmiş olanlara, uzerinde birkac adım atmak zorunda kalanlara sormalı bıcak sırtının ne olduğunu.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Eber Golu ve İhtiyar Avcı Yazar: Halit Ultav Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057979780