Hapishanede benimle iletişim icerisinde olan bir kişi vardı ki, onunla hep İngilizce konuşurdum. O da rejim casusuydu, ama bu adam diğerlerinden iyiydi. Beni iyi kotu tanımıştı. Hapishanede cokca bit vardı. Her yerimiz bit dolardı. O kadar ki, elbise cizgilerinin olduğu bolumler olduğu gibi bit olurdu. O hapishanedeki kotuler uzerlerindeki bitleri alır uzerime atarlardı. Bir keresinde biriyle kavga etmek zorunda kaldım, cok uzerime gelmeye başlamışlardı. Bu kavga uzerine, gardiyanlar beni dışarı cıkarıp dovmuştu. falakaya yatırmışlardı. “Tayyip Erdoğan!” diyor, beni dovuyorlardı. Tayyip Erdoğan’ı hic sevmiyorlardı.
Bir gariban getirdiler. O kadar cok işkence etmiştiler ki, kemikleri sızlardı. Zaman zaman ekleminden sesler cıkartırdı. Elektrik vermişler cokca zulum etmişler. Benimle kavga eden, o kotulerden olan kişi, bu garibanla ilgileniyordu. Onun ağzından bir şeyler almaya calıştığını anladım. O kavga ettiğim kişi, soylediğine gore elektronik muhendisliğinde okuyormuş, rejim casusu olduğu cok belliydi, ya da benim icin oyleydi. Onun rejim yanlısı olduğunu duşunuyordum. Bu gariban kişiye yaklaştım ve: “Bak, bu adam universitede okuyor, bu devlet demek!” dedim. “Bu adam doktor, bu adam devlet demek!” dedim. “Bu adam koğuş ağası, bu adam devlet demek!” dedim. Birkac ornek verdim, rejim yanlısı olanları acıklamaya calıştım, ona yardım etmeye calıştım. Soylediklerimden ne demek istediğimi anladı. Ben onunla konuşurken benimle kavga eden o kotu adam, o garibana bağırdı ve o da benimle konuşmasını kesti. Ben de soyleyeceklerimi zaten soyleyip bitirmiştim.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: 22 Yirmi İki Yazar: Ekrem Ciğerli Yayınevi: İkinci Adam Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786053064008