Onca yılı nasıl yapayalnız gecirdiğimi o gune dek hep unutmaya calışmıştım. Kız arkadaşlarımdan ve Niklas'tan başka gozlerimin icine bakacak, ıvır zıvır laflarımı dinleyecek ve ses tonundan ne hissettiğimi anlayacak bir kimsem olmadan gecen onca yıl. Başka turlu bir evlilik ozlemiyle ve nasıl olup da hÂl Frederik'le birlikte yaşayabildiğimin umutsuz şaşkınlığıyla gecen yıllar. Bana ne yapmıştı? Neden cekip gitmemiş, neden hep hayalini kurduğum evliliği aramamıştım?
Christian Jungersen, insan psikolojisine nufuz etme maharetini bir kez daha kanıtladığı son romanı Kayboluyorsun'da, hayatı bir anda altust olan bir kadının ayakta kalma mucadelesini anlatıyor. Yakışıklı ve başarılı kocası, delikanlılığa ilk adımlarını atan sevimli oğlu ve gorunuşte mutlu bir evliliği vardır Mia'nın. Ancak ailecek cıktıkları tatilde kocası Frederik'in beyninde bir tumor olduğu ve bunun davranışlarını, hatta kişiliğini etkileyeceği ortaya cıkınca her şey değişir. Kısa bir sure sonra, Frederik'in mudurluk yaptığı okulun parasını zimmetine gecirdiği anlaşılacak ve aile fertlerinin hayatı tumden değişecektir. Yetmezmiş gibi kocasının ihanetleri de dokulur ortalığa. Mia bir yandan art arda gelen darbelerin hastalıktan mı yoksa Frederik'in kişiliğinden mi kaynakladığını bilememenin sıkıntısıyla baş etmeye calışırken, diğer yandan kendisinin ve oğlunun geleceği icin endişelenmektedir. Bir secim yapmanın zamanı gelmiştir; ya kocası ve ailesini kurtarmak icin mucadele edecek ya kendi yoluna gidecektir...
Guvenlik ve refah toplumunun catlaklarına sızıyor Jungensen bu kitabında. Kıvrak uslubu ve carpıcı hikÂyesiyle guvenli hayatların kırılganlığını, bireydeki karanlık durtuleri, bencilliği, ihaneti, kotuluğun sıradanlığını acığa cıkarıyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 416
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Ayrıntı Yayınları
Kitap Adı: Kayboluyorsun Yazar: Christian Jungersen Cevirmen: Nur Beier Yayınevi: Ayrıntı Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789755399652