Uzak duruyor. Bu, sadece eski yakınlığını hatırlatıyor bana; ısrarcı oluyorum. Daha da uzaklaşıyor bu yuzden. O daha uzak durunca… Nasıl kırılır bu dongu? Onun tavrını değiştireceği yok. Ben de ucunu bıraksam, kopup gideceğiz, biliyorum. Herkesle boyle oldu. Herkeste bu oluyor. Bir eşikte durduğumu hissediyorum yine. Kapı kapandı mı, donuş yok. Başka bir care, gidecek başka yer de yok. Bok var!
Umut Y. Karaoğlu'nun 'Deli Heybesi' (2011) şaşırtıcıydı, sonradan yazacaklarını merak ettiren bir yazarın habercisi oldu. Farklı bir dil, anlatım bicimi, dunya kurmak, edebiyatın en cetin işidir. Umut Y. Karaoğlu bunu baştan koymuş kafasına ve belki de karşılaşabileceği olumsuz yargıları umursamamaya da karar vererek yazmaya başlamış. İlk kitap, bu kaygıların yersiz olduğunu gostermek bir yana, Umut Y. Karaoğlu'nu sıra dışı bir oykucu yapıyor. Yazının hikÂyesiyle hayatın hikÂyesinden daha cok ilgilenen bir yazar, gozden kacmamalı.
-Semih Gumuş-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 90
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Bence Kitap
Kitap Adı: Uyku Odası Yazar: Umut Y. Karaoğlu Yayınevi: Bence Kitap İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786054621880