· Eğitim doğruları soylemek değil, doğruları yapmaktır. Cocuğunuza ornek olmaya gayret edin. Gerisi gelir.

· Cocuğunuza vereceğiniz eğitimin amacı, onun sorumluluk duzeyini geliştirmek ve olgunlaşmasını sağlamak olmalıdır.

· Cocuğunuza size işlerinizde yardım etme fırsatı verin.

· Cocuklarınızın yanlışlarını değil, doğrularını yakalayın.

· Cocuğunuza iyi şeyler soylemekten ve onu ovmekten korkmayın. Şımaran cocukları hayat hizaya sokar.

· Şımartmaktan kacınayım derken guvenini zedelediğiniz cocuklara guven kazandırmak cok daha zordur.

· Takdir edilen ve ovulen cocuklar, anne- babalarını ve arkadaşlarını takdir etmeyi oğrenirler.

· Atalarımız “tac giyen baş akıllanır” demişler. Cocuğunuza kucuk başarıları karşısında olumlu sıfatlarla yaklaşırsanız ona en buyuk hazine olan, kendine guven duygusunu kazandırırsınız.

· Cocuğunuza ne derseniz oyle olma ihtimalini artırırsınız. “Tembel”, “sorumsuz”, “asi” , “inatcı” gibi olumsuz sıfatlar, bu ozellikleri geliştirir.

· Onemli olan cocuğunuzun kardeşine veya arkadaşına kıyasla ne kadar başarılı olduğu değil, kendi yapabilecekler ine kıyasla ne kadar başarılı olduğudur.

· Cocuğunuzun hatasını asla başkalarının yanında konuşmayın. Cocuğunuzu asla başkalarının yanında eleştirmeyin.

· Sık eleştirilen cocuklar ice kapanık ve guvensiz olurlar.

· Cocuğunuzun hayattan zevk almasına yardım edin. Onu mutlu eden etkinlikleri destekleyin ve bunu dile getirin.

· Olumsuz konuşarak motivasyon artırma yontemi tarihe karışmıştır. Cocuğunuzu gayrete getirmek icin olumlu tavır icinde olun.

· Cocuğunuza olumsuz soz soylemeniz gerekiyorsa, sozu olumlu ve ona guvenizi belirten bir cumleyle bitirin.

· Başarılı olanlar kendilerini sevenler, kendilerine guvenenler ve kendileriyle barışık olanlardır. Cocuğunuza bunları kazandırın.

· Cocuğunuza bulunduğu yaştan daha buyukmuş gibi davranınız, olgunlaşmasına yardımcı olursunuz.

· Sevmeyi ancak severek oğrenebiliriz.

· Sevmek ve sevilmek insanlara guneşi her acıdan aldıkları hissini verir.