Otuz altı yıldır kendimi evime, aileme, eşime ve cocuklarıma adamış olsam da gencliğimde yaşadığım 12 Eylul ve sonrasını asla unutmadım.
O yıllar hayatımızdan cok şey alıp goturdu. İşkenceler, baskılar, tutuklamalar benim gibi bircok insanın hayatını kararttı.
Onumuze cıkan barikatlar işimizi, aşımızı elimizden aldı. Hayallerimiz hayal olarak kaldı. O gunleri unutmak cok da mumkun olmasa da, “Zaman her şeyin ilacıdır.” deyip yaşadık.
Zaman derdimize deva olmadı, hatta her adımda engellemelere, barikatlara takılmaya devam ettik. Yine de her şeye rağmen direnmeye, mucadele etmeye devam ediyoruz. İnsanız ve mucadele etmek, direnmek insanca yaşamamızın bir on koşulu.
O zamandan bu zamana hep sorduk ve sormaya devam edeceğiz: “Ne zaman barışcıl ve ozgur bir ortamda buluşacağız? Bu kutuplaşmalar, ayrımcılık ne zaman son bulacak?”
Bakalım, sabırla bekliyoruz.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Solgun Seher Yazar: Sevgi Sarıtac Yılmaz Yayınevi: Sokak Kitapları Yayınları Hamur Tipi: 1. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052874028