“Neden fark etmiyoruz sonlu bir maceranın icinde suruklenip gittiğimizi, maceranın yavaş yavaş bizi tukettiğini, acaba bir an evvel uyanmamız icin gereken sihirli sozcukler var mı? Hayat surdurulmesi oldukca zor olmasına rağmen devam mecburiyeti olan bir gorev gibi, bırakamıyorsun, cıkamıyorsun, ben artık sıkıldım oynamıyorum diyemiyorsun. Coğu zaman kendinden bile bıkabiliyorsun ama hayattan bıkmak soz konusu değil, o senden bıkıp kırmızı kart gosterebilir ve gonul rahatlığı ile seni oyundan atıp diskalifiye edebilir, itiraz hakkın yok, mecburen kabullenirsin. Bu maceralı yolum, beni oradan oraya suruklerken, arada yere yapışıp arada ucarken, bir yerlerde aniden uyandım. Sanki yıllarca toprağın altında kaldıktan sonra filizlenmeyi akıl eden bir tohum gibi, bir yerlerde unutulup gitmiş bilge bir kitap gibi, en cok da derin bir uykudan uyanmış gibi, once bedenimin farkına vardım, ilk once gorulebildiği icin Âşık olunan, dış gorunuşe fazlaca anlamlar yuklediğimiz, uzun, kısa, zayıf, şişman, fit, siyah, beyaz, sarı, guzel, cirkin diye hakkında hukumler verdiğimiz, sınıflandırdığımız, yaşamı kolaylaştıran bir arac olan bedenden ibaret miydim?”

(Tanırım Bulteninden)

Kitap Adı: Bahanelerden Kafeslerimiz Yazar: Sibel Baydar Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786056977114