Şeyh GÂlib, 18. asrın sonunda yetişmiş Osmanlı şiirinin en buyuk şairlerinden biridir. 1791 yılında şeyhliğine atandığı Galata Mevlevihanesi’nde 1799’daki vefatına kadar hizmet etmiştir. O şiirinde zamane şairlerinin taklit hastalığına yakalanmamıştır. Madem varlıkta değişme ve yenilenme vardır, o halde sozde de olmalıdır, diye duşunur. Ona gore kullarına soz soyleme feyzini bağışlayan CenÂb-ı Allah’tır ve bu feyz de sonsuzdur. Boylece bu sonsuzluk ceşmesinden nasibini aramış ve adım adım tekÂmul ederek kendisine kadar gelen şiirin son sınırını cizmiştir. Fuzûlî’nin lirizmini, BÂkî’nin İstanbul Turkcesini, Nedim’in coşkulu edÂsını ve NÂbî’nin guclu fikirlerini, kendinden onceki şairlerin one cıkan ozelliklerini kendinde toplamış ve onları yeni ve orijinal bir huviyete burumuştur. (Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Şeyh Galib-Osmanlı'nın Bilgeleri Yazar: Ali Cancelik Yayınevi: İlke Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 12x20 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786055961619