“Bir başyapıtın ilk cildi. Uzun zamandır okuduğum en iyi bilimkurgu. Gene Wolfe bir buyucu, bir işkenceci; korkutucu ve keyif dolu. Dikkat edin, bu kitap buyulu! Butunuyle ozgun, yepyeni ve benzersiz.”
Ursula K. Le Guin
“Gectiğimiz yuzyılın en iyi bilimkurgu romanı.”
Neil Gaiman
“Wolfe’tan cok şey oğrendim. Muazzam bir yazar, yazdığımız turde eserler veren sanatcılar arasında en iyilerinden. Yeni Guneş Kitabı da tum zamanların en onemli bilimsel fantazi epiklerinden.”
George R. R. Martin
“Modern edebiyat hayranları icin Ulysses ne ifade ediyorsa, bilimkurgu hayranları icin de Yeni Guneş Kitabı aynı şeyi ifade ediyor.”
The New Yorker
“Yirminci yuzyıl Amerikan edebiyatının en onemli eserlerinden.”
The New York Times Book Review
“Bu gezegene ayak basmış en iyi bilimkurgu yazarı.”
The Washington Post
Dunya Fantazi En İyi Roman Odulu / BSFA En İyi Roman Odulu
“Yalanların zamanla gerceğe donuştuğunu soylemiş miydim?”
Bilimkurgunun Melville’i olarak bilinen Gene Wolfe, spekulatif edebiyatın sınırlarını zorlayan, fantaziden bilim ve bilimden de fantazi cıkarmayı başaran, turun her alanında eşit muazzamlıkta eserler veren ender yazarlardan biri. Wolfe’un başyapıtı, turun de en onemli serilerinden olan Yeni Guneş Kitabı ise hem bilimkurgunun hem de fantastiğin zirve noktalarından olmakla birlikte başlı başına bir edebiyat fenomeni.
Gunumuzden yuz binlerce yıl sonrası. Ancak oyle bir gelecek ki gecmişten farkı yok. Bugune ait kultur ve olaylar artık bir anı bile değil. Gezegen, beklenmedik ve gizemli bicimlerde değişimler gecirmiş. Guneş’in omrunun sonu gelmiş, sonmekte.
Serinin ilk kitabı İşkencecinin Golgesi’nde, artık Urth adıyla bilinen gezegende, İşkenceciler Loncası’nın bir cırağıyken kurbanına merhamet ederek mesleki gunahların en buyuğunu işleyen genc Severian’ın surgune gonderilmesi, destansı hikÂyesinin sadece başlangıcıydı.
Buyunun ve bilimin ic ice gectiği ve artık birbirinden ayrılamadığı bu gizemlerle dolu yolculukta tarih ile gelecek, yalan ile gercek birbirine karışırken değişmeyen, değişmediğini iddia eden tek kişi ise kusursuz hafızasıyla ve kadim kılıcı Terminus Est’le Severian olacaktır.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: İşkencecinin Golgesi Yazar: Gene Wolfe Cevirmen: Kerem Sanatel Yayınevi: İthaki Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057762368