Evrim gecirmiş insan mıyım, bilmiyorum. Bu gezegende ateşin icinde yaşamak; olum sonrası cehennem ucubesini severek, kullerinden yeniden doğmak gibidir. Ejder Kelebek’in neden secildiğini hic duşunmemiştim. Yaşanılan karmaşıklığın icinde, bazen neyi neden yaptığımı anlayamadığım gibi gecmişi de geri getirmem imkÂnsızdı. Cehennem olan etrafın icinde ne bir bitki, ne bir hayvan vardı. Hicbir canlının yaşamaya cesaret edemediği bu yerlerin buyuk sırrı kendi icinde sunulan “cennet’’ yaşamdı. Cevrilen olaylar tum cabalarıma rağmen boşa cıkıyordu. Kalbimdeki aşk acıları ile mucadele etmem zor, ithtimaller ise korkunctu. Sevdiklerimi tekrar yok edecek anı kollayanlar vardı. O an geldiğinde, olumun cehennem nefesinin kalbime ufleneceğini hissediyordum.
Mukemmel bir yaşamda, acının bedelinin odenemeyeceği masum olmayan olumlere katlanma durumu bir zorunluluktu. Rahatsız eden bir kıymık parcası gibi yonetimin secilmişliği, Ateş Cukuru’nun dibindeki gerceklerle sabitti. Beyazın, siyah icerisinde nefes almaya programlanmış sırlarının kaybolması imkÂnsızdı. Ejder Kelebek’in kanatlarının icinde bilinmeyenlerle savaşmayı istesem de istemesem de zifiri karanlığın keskinliğinde kaybolup gidiyordum. Unutmak istediğim her şey, kızgın ateşin mavi derinlikleri, savaşın yansımasını hatırlatırcasına yeni yaşamlar sunuyordu. Buyuk farklılıkların buyuk sorumluluklar getirmesini, ruhumun olumle dans ederken eğlenmesini kimse engelleyemezdi. Nasıl secildiğimi ve neden savaştığımı hic duşunmemiştim. İblis ateşinin kullerle olan oyun fırtınası icerisinde kayboluyordum.
“Hicbir şey cehennemin sunduğu cennete gore duzenlenmemişti.”
Tulin Baturu Ocak’ın efsane fantastik serisinden beklenmedik dehşet serisi okurlarına 13 vakti serisine benzer hisleri yaşatacak, devamını bekler olacaksınız.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Ejder Kelebek Gunbatımı Yazar: Tulin Baturu Ocak Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057720696